Bloggar om DIY och pyssel

Pyssel är ett begrepp som täcker ett väldigt stort område. Till att börja med kommer man att tänka på konst, söta små accessoarer och inredning. Men det kan också vara sömnad, målande och till och med mindre byggen. DIY – do it yourself – har som koncept tagit världen med storm. Det finns massvis med bloggar och hemsidor med tips och idéer för den som är sugen på pyssel och hantverk. Med lite inspiration, fantasi och redskap kan man komma riktigt långt och det krävs inte alls särskilt mycket för att skapa något nytt.

Pyssel finns i flera olika format

Pyssel för olika smaker

Vare sig man gillar sömnad, måleri eller scrapbooking finns det pyssel som faller de flesta av oss i smaken. Med lite småsaker från butiker som Panduro kan man göra om gamla föremål i hemmet till helt nya inredningsdetaljer eller rentav skapa något helt nytt från nästan ingenting. Roligast av allt är kanske att pyssla tillsammans – både stora och små kan uppskatta det kreativa och sociala som kommer med att pyssla under en regnig dag och sedan avnjuta det man skapat tillsammans.

För den som är sugen på att pyssla finns det gott om bloggar och hemsidor för detta. En väldigt populär sida är till exempel Pinterest, där användare från hela världen lägger up bilder, idéer, tips och instruktioner för alla att ta del av. Svenska bloggar som handlar om pyssel är bland annat Hildas Hem, Pysselbolaget och Lina by the Bay. Vissa fokuserar på inredning medan andra fokuserar på accessoarer och stil men alla är de passionerade när det gäller hantverk och att pyssla.

Gott om idéer på internet

Pyssel och DIY har verkligen som fenomen blivit stort runtom i världen vilket syns när man letar efter pysseltips på internet. Förutom tidigare nämnda bloggar finns även Fröken Skogsbär, Craft and Creativity, Skapligt Enkelt, Bautawitch och Loppi – med andra ord, massor av inspiration. Ibland kanske man bara vill prata hantverk och DIY med andra likasinnade och då är alla dessa bloggar och hemsidor en riktigt bra början. Att utbyta idéer kan vara minst lika kul som själva skapandet och det sociala är halva nöjet.

Det populäraste stället att hitta inspiration och idéer för pyssel är som sagt Pinterest. Här kan man skapa så kallade boards där man samlar allt man själv gillar inom vissa teman och områden och sedan går igenom när man behöver lite förslag och hjälp. Kreativiteten är utan tvivel stor i denna community med massor av glädje och passion för den som är intresserad – det är svårt att inte känna ett rus av inspiration och motivation när det finns så himla mycket att välja på.

En lugnande och kreativ hobby

Pyssel är mer än bara ett tidsfördriv. Att skapa är stimulerande och roligt, särskilt när man får leka lite och testa olika metoder, stilar och redskap. Vare sig det är att bara måla ett föremål i spännande färger och mönster, eller ett utförligt och detaljerat större projekt, finns det inget fel sätt att göra det på. Det kan handla om att bara få slappna av lite ibland och att få utlopp för sin inre kreativitet på vilket sätt man nu föredrar.