Panduro har inspirationen

De flesta som har ett intresse för hantverk och skapande har nog vid något tillfälle besökt Panduro. Idag finns det ett flertal fysiska butiker i Sverige, samt en enkel möjlighet att handla online. Många uppskattar deras breda sortiment och chansen att de har just det du söker är stor. Men det är inte det enda de har att erbjuda, Panduro kan också vara en stor källa till inspiration. Fokus är trots allt på skaparglädje. Vi kommer nu att gå igenom hur du kan få hjälp och inspiration till dina egna projekt.

Panduro har materialet

Panduro – kunskap och innovation

Panduro öppnade sin första butik i Sverige redan 1962. Mycket har förstås hänt sedan dess, bland annat har de utvecklat en mängd egna produkter. Detta kräver kunskap om marknaden samt en förståelse för vad deras kunder vill ha. Att besöka en av Panduros butiker, oavsett om det är deras webbshop eller en fysisk butik, ger alltid inspiration. Det är inte bara för att du är omgiven av material för skapande. Du har också tillgång till en mängd olika idéer och instruktioner.

Majoriteten av produkterna som finns hos Panduro kommer med instruktioner och förslag på hur de kan användas. Det finns också häften i deras butiker som ofta erbjuder flera möjliga användningsområden. De gör filmer samt driver konton på sociala medier där de delar med sig av tips och annat intressant. Eftersom de utvecklar sina egna produkter och deltar i gemenskapen som finns runt olika hantverk så kan de följa med i utvecklingen. Därför är deras produkter oftast intressanta för den moderna hobbyentusiasten.

Rätt verktyg kan inspirera

Som vi nämnde tidigare så kan det vara väldigt inspirerande att vara omgiven av material, vilket man förstås är på Panduro. Några fina pärlor kan ge en idé till ett armband, ett vackert papper kanske får dig att tänka på det perfekta kortet. Men det kan också leda till att man provar på något helt nytt. Att det finns instruktioner tillgängliga och dessutom ett tydligt tecken på vad materialet ska användas till, gör det mindre skrämmande att ge det en chans.

Det finns inget mer frustrerande än att ha ett projekt planerat där det inte går att hitta de rätta verktygen för jobbet. Att behöva överge en lovande idé är inte något en hantverksintresserad person vill göra. Så att veta att det finns en butik i närheten där det mesta finns kan göra det mycket lättare. Om Panduro inte har exakt det du hade tänkt dig så har de säkert i alla fall ett lämpligt alternativ. Det tillåter hantverkare och konstnärer att planera friare.

Inspiration – på mer än ett sätt

Panduro kan vara en källa till inspiration på många sätt. För dig kanske det är bilderna de delar på sociala medier eller deras instruktionsfilmer. Du kanske inspireras av enskilda produkter i sig. Eller så gillar du bara att kliva in i en butik, kolla på vad som finns tillgängligt och bestämma dig för att testa något nytt. Att skapa något med sina egna händer är ofta en stor källa till glädje och stolthet. Ju fler som blir inspirerade, desto bättre.